Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 1. liga 24-25

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Reportáž HC Manki Jičín 5:4pp Holkey Náchod

titulní obrázek

30.10.2022 od Jan Prokop, 24x přečteno

Vyrovnané utkání, které rozhodlo až prodloužení.

V sobotu Manki hostily tým z Náchoda a odehrály teprve druhé utkání této sezóny. Zápas byl velmi vyrovnaný a o výhře Manek rozhodlo až prodloužení.

Holky z Náchoda přijely posilněné o Pavlínu Malinovou, která již jeden zápas v minulé sezóně ovládla a rozhodla o výsledku utkání. I přesto že jsme o ni věděly, nepovedlo se nám ji hned v první minutě uhlídat. Tento gól nás rozhodil a nedokázaly jsme se v první třetině srovnat a hrát, tak jak jsme zvyklé. I tak se nám podařilo vyrovnat díky Alče Hofmanové a do kabiny jsme odcházely za vyrovnaného stavu.

Do druhé třetiny jsme vstoupily úspěšněji. Obránkyně Janča Bláhová našla volnou Lucku Novotnou, která zavezla puk po mantinelu do třetiny, překonala obránce a zavěsila pod víko. Neradovaly jsme se dlouho, jelikož po 9.vteřinách bylo opět vyrovnáno Pavlínou Malinovou. Té se podařilo do konce třetiny dát další dva góly, a i přes naše protesty byl uznán gól nohou z pod betonu naši skvěle chytající Markétce Fajfrové.

Do třetí třetiny jsme vstupovaly za stavu 2:4 v lehce pozměněné sestavě a odhodlané si dojít pro vítězství. Po mumraji a několika střelách na branku poslala Lucka Novotná puk sjíždějící si obránkyni Kačce Vernerové a po této střele neměla náchodská gólmanka šanci. V 58. minutě přišlo vyloučení na straně Náchoda, které bylo ihned po buly potrestáno gólem Lucky Novotné a bylo vyrovnáno!

Následovalo prodloužení 3 na 3, které trvalo 1:50 a svůj druhý gól dala Alča Hofmanová a rozhodla o našem vítězství. Stala se tak i hráčkou utkání Manek.

Trenér HC Jičín Manki Jan Prokop:

Dnes se nám nedařilo dlouho dostat do utkání a málo jsme stříleli. Přesto jsme byli lepším týmem. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 4:2 pro Náchod. Jsem rád, že to holky nezabalily a dokázaly utkání rozhodnout v prodloužení. Musel jsem v sestavě udělat před třetí třetinou změny a některé holky už nechodily na led tak často, což mě mrzí. Ale zvládli jsme to jako tým. Zápas je vždy zrcadlo tréninku a je potřeba si uvědomit nedostatky a začít na nich pracovat v tréninku. Děkuji soupeři za férové a vyrovnané utkání.